Ivy12web.jpg

Over ons

Mijn naam is Larissa en ik woon samen met mijn lieve samojeed Ivy in de Beemster. Voor COVID-19 waren wij regelmatig voor een actieve vakantie in Noorwegen te vinden. Nu is dit helaas wat minder.


Jaren geleden kwam ik in aanraking met het ras en het was liefde op het eerste gezicht. In 2018 kwam dan eindelijk Ivy (Mishka na Severe Fairy Stardust) in mijn leven. Met Ivy heb ik verschillende trainingen gevolgd. Ivy vindt balans en coördinatie training ontzettend leuk. Daarnaast steppen wij graag.

Ivy woont lekker in huis, slaapt graag op bed en vindt het heerlijk om te ravotten in onze grote tuin. Daarnaast gaan wij er regelmatig samen op uit. Ivy is voor mij echt een onderdeel van het gezin.

 

In januari 2021 is het eerste nestje van Ivy geboren. Dit was een enorm mooie, spannende en leerzame ervaring. Momenteel doe ik met twee pups uit dit nest shows en train dan ook weleens met ze. Ik vindt het fijn om in contact te blijven met toekomstige pup-eigenaren en men kan altijd met vragen bij mij terecht.

Naast mijn werk als consultant ben ik begonnen aan een opleiding kynologisch instructeur. Hierna zou ik ook nog graag de opleiding tot (honden) gedragstherapeut willen volgen. Dit uit interesse en om mijn kennis te verbreden.


Onze honden worden momenteel getest op HD, ED en er wordt een ECVO (inclusief gonioscopie) uitgevoerd. Ook hebben onze honden een Embark DNA profiel en zijn overige DNA testen via Laboklin gedaan. Zo is o.a. getest op XL-PRA, AI, FN, RD/OSD en XLHN. De resultaten van bovengenoemde testen mogen uiteraard worden ingezien.

Ik ben als erkend fokker aangesloten bij de Raad van Beheer (en FCI) en fok enkel met zeer weloverwogen combinaties. Hierbij zijn voor mij gezondheid, karakter en schoonheid belangrijke uitgangspunten. Ook vindt ik de genetische diversiteit een belangrijk aandachtspunt.

1 (1)_edited.png