top of page

Over ons

Ivy12web.jpg

Mijn naam is Larissa en ik woon samen met mijn lieve samojeed Ivy in de Beemster. Jaren geleden kwam ik in aanraking met het ras en het was liefde op het eerste gezicht. In 2018 kwam dan eindelijk Ivy (Mishka na Severe Fairy Stardust) in mijn leven.

Naast mijn werk als consultant ben ik begonnen aan de opleiding kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie. Hierna zou ik ook nog graag de opleiding tot (honden) gedragstherapeut willen volgen. Dit uit interesse en om mijn kennis te verbreden.

Met Ivy heb ik verschillende trainingen gevolgd. Ivy vindt balans en coördinatie training ontzettend leuk. Daarnaast steppen wij graag. Ivy woont lekker in huis, slaapt graag op bed en vindt het heerlijk om te ravotten in onze grote tuin. Daarnaast gaan wij er regelmatig samen op uit. Ivy is voor mij echt een onderdeel van het gezin.

2019_Original_Cin_Larissa_&_Ivy_02web.jpg
WhatsApp Image 2022-05-20 at 8.24.01 PM.jpeg

In januari 2021 is het eerste nestje van Ivy geboren. Dit was een enorm mooie, spannende en leerzame ervaring. Momenteel doe ik met twee pups uit dit nest shows (Pippa & Cody) en train dan ook weleens met ze. Pippa woont bij mijn moeder en Cody woont bij een lief gezin in de omgeving.

Wij verwachten niet standaard jaarlijks een nestje. Integendeel, wij houden ons niet aan een vaste planning en het kan soms dus écht wel een tijdje duren. Fokken is voor mij echt een hobby die met veel passie en liefde voor het ras wordt uitgeoefend.

Ik ben als erkend fokker aangesloten bij de Raad van Beheer (en FCI) en fok enkel met zeer weloverwogen combinaties. Hierbij zijn voor mij gezondheid, karakter en schoonheid belangrijke uitgangspunten. Ook vind ik de genetische diversiteit een belangrijk aandachtspunt.

Wij testen 'onze' honden momenteel op HD, ED en er wordt een ECVO (inclusief gonioscopie) uitgevoerd. Ook hebben onze honden een Embark DNA profiel en zijn overige DNA testen via Laboklin gedaan. Zo wordt o.a. getest op XL-PRA, AI/FEH, FN, RD/OSD en XLHN. De resultaten van de afgenomen testen mogen uiteraard worden ingezien.

19523935-964cf1d26cb0231464b1.jpg
bottom of page