top of page

Over ons

Ivy12web.jpg

Mijn naam is Larissa en ik woon samen met mijn lieve samojeden Ivy & Maeve in de Beemster. Jaren geleden kwam ik in aanraking met het ras en het was liefde op het eerste gezicht. In 2018 kwam dan eindelijk Ivy (Mishka na Severe Fairy Stardust) in mijn leven. In 2022 kwam Maeve (Apolar Made for Loving You) ook daarbij.

Naast mijn werk als senior consultant ben ik begonnen aan de opleiding kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie. Hierna zou ik ook nog graag de opleiding tot (honden) gedragstherapeut willen volgen. Dit uit interesse en om mijn kennis te verbreden.

Met Ivy heb ik verschillende trainingen gevolgd. Ivy vindt balans en coördinatie training ontzettend leuk. Daarnaast steppen wij graag. Met Maeve ben ik ook begonnen met het volgen van trainingen. Zo bouwen we gelijk een goede onderlinge band op. Ivy en Maeve wonen lekker in huis, slapen graag op bed en vinden het heerlijk om samen te ravotten in onze grote tuin. Daarnaast gaan wij er regelmatig samen op uit. Mijn hondjes zijn echt een onderdeel van het gezin.

2019_Original_Cin_Larissa_&_Ivy_02web.jpg
WhatsApp Image 2022-05-20 at 8.24.01 PM.jpeg

In januari 2021 is het eerste nestje van Ivy geboren. Dit was een enorm mooie, spannende en leerzame ervaring. Momenteel doe ik met twee pups uit dit nest shows (Pippa & Cody) en train dan ook weleens met ze. Pippa woont bij mijn moeder en Cody woont bij een lief gezin in de omgeving.

Wij verwachten niet standaard jaarlijks een nestje. Integendeel, wij houden ons niet aan een vaste planning en het kan soms dus écht wel een tijdje duren. Fokken is voor mij echt een hobby die met veel passie en liefde voor het ras wordt uitgeoefend.

Ik ben als erkend fokker aangesloten bij de Raad van Beheer (en FCI) en fok enkel met zeer weloverwogen combinaties. Hierbij zijn voor mij gezondheid, karakter en schoonheid belangrijke uitgangspunten. Ook vind ik de genetische diversiteit een belangrijk aandachtspunt.

Wij testen 'onze' honden momenteel op HD, ED en er wordt een ECVO (inclusief gonioscopie) uitgevoerd. Ook hebben onze honden een Embark DNA profiel en zijn overige DNA testen via Laboklin gedaan. Zo wordt o.a. getest op XL-PRA, AI/FEH, FN, RD/OSD en XLHN. De resultaten van de afgenomen testen mogen uiteraard worden ingezien.

19523935-964cf1d26cb0231464b1.jpg
bottom of page